City Guide

FJELL OG NATUR
FLØYEN OG FLØYBANEN

Fløyen og Fløibanen er en av Norges mest kjente attraksjoner. Reisen starter midt i sentrum, kun 150 meter fra Fisketorget og Bryggen. Den spennende turen til fjells er i seg selv en fantastisk opplevelse.

Fra Fløyen, som ligger 320 m.o.h., kan du nyte den vakre utsikten, studere alle detaljer i bybildet og samtidig se innseilingen og fjordene som omkranser Bergen.

På toppen finner du et fantastisk område med vakker natur og mange turmuligheter. Det er tilrettelagt for grilling og rasting ved enkelte populære turmål som Fløysletten og Skomakerdiket.
Her er godt tilrettelagt for både rullestol og barnevogner. For de minste finnes det også lekeplass med klatrestativ, sklier og husker.

 

Vetrlidsallmenningen 21, 5014, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell

  

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDDEN

Klassikeren over Vidden mellom Ulriken og Fløyen er en av de aller mest populære turene i Bergen. Du kan starte og avslutte turen med å ta Ulriken643 eller Fløibanen. Mellom disse to vakre byfjellene ser du fjordene rundt Bergen og øyriket utenfor.

Denne turen har mange varianter. Et alternativ er å ta buss nr. 12 fra sentrum til Montana. Følg skilting til Montana Vandrerhjem. Ta til høyre ved Vandrerhjemmet. Her er det også parkeringsplass. Følg grusveien oppover. Ved enden av grusveien kan du velge flere stier opp til Ulriken. Den korteste veien opp å følge skiltene "Ulriken opp". Vil du ha en litt lengre, men ikke så bratt tur, holder du til høyre på stien litt etter grusveien er ferdig. Det er alltid mange som går opp Ulriken, så det er lett å finne veien. Turen over Vidden er godt skiltet og mange varder å gå etter. På en fin dag, kan en nyte den flotte utsikten helt til Folgefonna. Den siste 1,5 timer er på grusvei over Rundemannen til Fløyen. Fra Fløyen kan en gå ned til sentrum, eller ta Fløibanen.

Storfjellet, 5014, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell

  

 

 

 

LØVSTAKKEN

Løvstakken er en av Bergens syv fjell og ligger i umiddelbar nærhet. På toppen av Løvstakken, 479 m.o.h. finner du kanskje den fineste varden på byfjellene. Varden er fagmessig murt i gråstein med fuger, måler 2X2X3,5 meter med en vindviser av smijern på toppen. På østsiden et det et merke med årstall 1945, også dette i smijern. Historien bak merket og varden er ukjent, men det er ikke utenkelig at det kan ha noe med frigjøringen etter krigen å gjøre.

Stien er fin med jevn stigning, noe brattere mot slutten. Flott utsikt i alle himmelretninger fra toppen.

 

Løvstakken, 5146, Fyllingsdalen
Vebeskrivelse Fra Hotell

  

 

 

 

 

 

 

 

 


STOLZEKLEIVEN

Klar for en utfordring?
Stoltzekleiven er en bratt steinlagt tursti og trapp med ca. 722 trappetrinn i Bergen opp mot Sandviksfjellet. Stoltzekleiven er en av de mest populære turstiene i Bergen. En tøff men kort og populær tur opp Stoltzekleiven, en av Bergens mest populære turveier. Turen er delt inn i to deler med en utfordrende og en lett etappe. Den første delen av turen er hovedsakelig bratte steintrapper. Jo mer du klatrer, dess bedre utsikt får du. Turen passer for både barn og voksne, men turen anbefales ikke om vinteren når det kan være glatt.

Starten på Stoltzekleiven finner du ved Fjellveien 13. Fra Bergen sentrum tar det ca 30 minutter å gå.

 

Stoltzekleiven, 5014, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ULRIKEN

Klassikeren opp Ulriken er en av de aller mest populære turene i Bergen. Det finnes mange ulike ruter opp Ulriken, her er et par av de mest kjente alternativene:

Start fra Ulriksbanen:
Ta bussen til Haukeland sykehus fra utenfor Exhibition kjøpesenter i Bergen sentrum. Gå over gangbroen og opp bakken, følg skilting til Ulriksbanen. Like bak Ulriksbanen går stien opp til toppen. Den starter med et parti med trapper og fortsetter på sti til toppen. Det er flere ruter opp, men følg gjerne skiltingen "Ulriken opp". Ta til venstre når du kommer til første platå før det røde huset. Om du holder til høyre og går over en liten bro, kommer du til parkeringsplassen ved Montana. (Da følger du ruten under). Pass på at du ikke går i sykkelstien, den er godt merket men skal krysset noen ganger.

Start fra Montana:
Ta buss nr. 12 fra sentrum til Montana. Følg skilting til Montana Vandrerhjem. Ta til høyre ved Vandrerhjemmet. Her er det også parkeringsplass. Følg grusveien oppover. Ved enden av grusveien kan du velge flere stier opp til Ulriken. Like bak benken går en av de mest brukte stiene opp. Like bak benken til høyre går en annen sti opp. De er ca like lange. Den til høyre har et noe bratt klatreparti som kan være utfordrende for de helt små. Turene opp er fin for alle aldre og tar ca 1,5 time. Har du barn med, så beregn noe lenger. Du kommer raskt opp i litt høyde og har flott utsikt hele veien. Dette er en veldig populær tur både for Bergensere og tilreisende. Det er bratt, men du blir belønnet med fantastisk utsikt underveis og selvsagt fra toppen. Fra toppen av Ulriken kan du selvsagt ta Ulriksbanen tilbake om en ikke ønsker å gå ned igjen. Eller en kan fortsette over Vidden mot Fløyen.

 

Ulriken, 5014, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell
 

 

 

 

 

 

 

 

 


RUNDEMANEN

Rundemanen (568 m.o.h.) inngår som et av Bergens syv fjell. Det mest fremtredende kjennetegnet er den 106 meter høye telemasten som er plassert på toppen. Fjellet kan bestiges fra flere kanter, og du velger selv om du foretrekker vei eller sti som underlag. Starter du fra byen, kan du få litt starthjelp ved å ta Fløibanen.

Fra Fløyen følger man grusveien mot Brushytten, og videre opp Rundemansveien (asfalt) til man kommer til Store Tindevatnet. Følg veien videre for å komme helt til masten.

Kombiner gjerne med en tur via Blåmanen på returen til Brushytten.

 

Rundemanen, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FISKETORGET

Fisketorget i Bergen er et av Norges mest kjente og berømte utendørsmarkeder. Det har en sjarmerende beliggenhet midt i hjerte av byen mellom vestlandske fjorder og de syv fjell. Helt siden 1200 tallet har det ikoniske Fisketorget vært et møtested for Bergensere og tilreisende.

Fisketorget Bergen, , Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BRYGGEN

Bryggen har gjennom århundrer vært en livlig og sentral del av byen. Bryggen har vært herjet av mange branner og storbrannen i 1702 la hele byen i aske. Da bebyggelsen ble gjenreist, ble det gamle byggemønsteret fulgt slik at Bryggens profil står som den har stått fra 1100-­tallet, uberørt av skiftende tider. Bryggen er blitt en del av vår felles kulturarv med plass på Unescos Verdensarvliste, og Bergen er blitt en World Heritage City. Verdenskulturminnet er rester av gammel havnebebyggelse og et av de mest kjente bystrøk fra middelalderen i Norge. Hanseatene, det tyske kjøpmannsforbundet, opprettet utenlandskontor på Bryggen i 1360, og i nesten 400 år dominerte de bydelen. En spasertur gjennom de trange passasjene og mørke svalgangene er som å bevege seg bakover i tiden, inn i historiens halvmørke fra middelalderen til nåtid. Bryggen fremstår som et levende kultur­minne som er i bruk i en aktiv historisk bydel.

Zachariasbryggen, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TROLDHAUGEN 

Troldhaugen, bygget i 1885, hvor Edvard Grieg (1843-1907) hadde sitt hjem i 22 år, ligger meget vakkert til ved Nordåsvannet. Huset er i dag et museum og innredningen i stuene er Griegs egen fra 1907. Komponisthytten i hagen står som han forlot den, og i en klippe ved sjøen finnes både Edvard og Nina Griegs gravsted. Troldsalen, en kammermusikkhall med plass til 200 tilhørere, ble innviet i 1985, og i 1995 ble det nye Edvard Grieg Museum, med utstillinger, multimediarom, kafe, etc. åpnet. Gruppekonserter kan bestilles.

Troldhaugen, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKVARIET

Akvariet i Bergen har gitt bergensere og gjester et fantastisk møte med dyrelivet på dypet og landjorda siden 1960.

På Akvariet finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold. Akvariet er med i bevaringsprogrammet for Filippinske krokodiller via Mabuwaya Foundation. Mabuwaya Foundation jobber for å bevare de utrydningstruede Filippinske krokodillene, både i deres naturlige habitat på Filippinene og i samarbeid med en rekke dyreparker i Europa. Etter et besøk på akvariet vet du garantert noe du ikke visste fra før.

Nordnesbakken 4, 5005, Bergen,
+47 55 55 71 71, https://www.akvariet.no


Vebeskrivelse Fra Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ADO ARENA

Ado Arena er Norges hovedanlegg for svømming og stup. Olympisk basseng, stort stupetårn med 10m, to varmebasseng, varmekulp og to store sklier.

Ado Arena, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VANNKANTEN BADELAND

Vannkanten Badeland ligger 10 min med bil ut av Bergen sentrum, i Loddefjord. Her finner du noe for både store og små. Sprudlende rutsjebaner, Norges lengste vannsklie, superbowl, boble-bad, relax-avdeling samt mat og drikke på "stranden".

Vannkanten, 5881, Bergen

https://www.vannkanten.no


Vebeskrivelse Fra Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VILVITE

Lek og lær på VilVite.

VilVite er et stort opplevelsessenter og vitensenter for hele familien. Her kan dere leke, lære og ha det gøy sammen i utstillingene. I den faste utstillingen kan du utforske over 100 ulike interaktive installasjoner og eksperimenter. Noen favoritter er å sykle 360 grader rundt i Sentrifugalskapen, få roboten Robert til å snakke, eksperimentere i Vannkraften eller dra på ekspedisjon i den nye “Havbyen”.

Utstillingene innbyr til utforsking av naturvitenskapens spennende verden. Hver dag blir det vist en eller flere 3D-filmer. I helger og ferier kan du også oppleve vitenshow med spennende eksperimenter.

Vilvite, Bergen, https://www.vilvite.no


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KODE

Omfattende samling av kunst og design i fire bygg. Opplev mesterverk av Edvard Munch, Nikolai Astrup, Pablo Picasso, Paul Klee og J. C. Dahl. Gjør en historisk vandring i KODEs omfattende samling av kunst og design. Se den enestående Sølvskatten og opplev kunsthåndverk og design frå de siste fem hundre årene. Skiftende utstillinger og faste samlinger.

KODE, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROSENKRANTZTÅRNET

I nær tilknytning til Håkonshallen ligger Rosenkrantztårnet, som regnes som det viktigste renessansemonumentet i Norge. Deler av tårnet er fra 1270-årene, men er påbygget flere ganger som forsvarsverk og som maktdemonstrasjon overfor egenrådige hanseatiske handelsmenn. Gjennom smale, dunkle trappeganger kan man klatre helt opp på taket, hvor utsikten over byen, havnen og Bergenhus fortsatt er imponerende. Tårnet var residensen til Kong Eirik Magnusson fram til han døde i 1299. Han var den siste kongen med sete i Bergen. Senere fikk tårnet mindre godt stilte beboere – i kjelleren ligger det beryktede fangehullet, som antagelig var i bruk fra slutten av 1400-tallet til et stykke ut på 1800-tallet.

Rosenkrantztårnet, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GAMLE BERGEN

Et pust av nostalgi!

På 1800-tallet var Bergen Europas største treby, et særpreget bymiljø med tett trehusbebyggelse, travle gater, torg og smug. På Gamle Bergen friluftsmuseum kan du gjenoppleve noe av stemningen, med hus fra 1700-, 1800- og 1900-tallet. Hvordan så det ut? Hva snakket menneskene om? I sentrumsnære og naturskjønne omgivelser kan du treffe på både herskap og tjenere fra tider som er forbi. Du kan titte inn vinduer, åpne dører og gå inn i utstillinger og historiske interiører. Museumsskuespillere bidrar til levendegjøringen og gir noen svar på hvordan livet kunne arte seg i Bergen for ett eller to hundre år siden. Men besøket bør ikke stoppe her, for Gamle Bergen museum er stort. En tur i parkanlegget innbyr til ro og fred, og du kan spise lunsj på Gamle Bergen Tracteursted. Både parken og restauranten kan besøkes uten å løse billett.

Gamle Bergen, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAGIC ICE BAR

Magic Ice er et eventyrlig vinterland som er bygget av flere tonn med is. Kom deg langt bort fra hverdagens mas -før du vet ordet av det er du over polarsirkelen! Isbaren er skulpturert av verdensberømte isskulptører, som gjenskaper utstillingen flere ganger i året. Du blir ikledd en arktisk cap og hansker før du går inn i vinterlandet, hvor du også mottar en velkomstdrink servert i isglass.

Som gjest hos Magic Hotel får du 15% rabatt. Vis frem gyldig nøkkelkort for å få rabatt.

Magic Ice Bar Bergen, , Bergen

(+47) 76 07 40 11

http://www.magicice.no/locations/bergen/


Vebeskrivelse Fra Hotell


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FJORDCRUISE – MOSTRAUMEN

Opplev dyp fjord, bratte fjell, friske fosser og stri strøm - året rundt! Turen starter fra Zachariasbryggen, like ved det kjente Fisketorget i Bergen.

På utseilingen fra Bergen vil du få god utsikt mot den berømte Bryggen, Gamle Bergen og resten av havneområdet. Videre seiler du under Nordhordalandsbrua og inn i den 27 kilometer lange Osterfjorden i Hordaland. Innerst i den dype fjorden ligger Modalen, som med sine få hundre innbyggere er den nest minste kommunen i Norge. Underveis smalner fjorden til mellom stupbratte fjellsider. Videre møter man på fossefall som kan gi en riktig så frisk dusj i ansiktet når vannføringen er stor. Båten er en moderne katamaran, med god plass ute på dekk. Universell utformet og det er ikke noe problem å ta med barnevogn om bord.

Billetter fåes kjøpt i resepsjonen. Ta kontakt så hjelper vi deg.

Avgang: fra Zachariasbryggen v/Fisketorget.
Varighet: 3 timer

Zachariasbryggen, Bergen
Vebeskrivelse Fra Hotell